Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy placek z twarożkiem i warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Drożdże i cukier rozpuść w 2/3 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dodaj oliwę. Zagnieć gładkie ciasto (ew. dolej jeszcze trochę ciepłej wody). Odstaw na godzinę.
Groszek i brokuł umyj. Warzywa ugotuj (osobno) w posolonej wodzie. Odcedź, wystudź. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na dwa placki. Piecz je ok. 30 minut w temp. 180 st.
Serek utrzyj z czosnkiem. Odkrój 2 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do serka. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Rozsmaruj na drożdżowych spodach. Obłóż warzywami. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Udekoruj plasterkami cytryny.Źródło: Naj