Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżówki z oscypkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Drożdże, cukier, mleko i łyżeczkę mąki wyrób. Odstaw. Masło stop. Przesianą mąkę, masło, sól i drożdże wymieszaj. Odstaw do wyrośnięcia.
Farsz: orzechy upraż, posiekaj. Oscypek pokrój w kostkę, wymieszaj z orzechami, papryką i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na wąski prostokąt grubości pół cm. Rozsmaruj farsz, zwiń. Pokrój na plastry grubości 2 cm. Piecz 20-25 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie