Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe placki z kapustą i pomidorami"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 24
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Składniki
Przygotować drożdżowy rozczyn. Gdy urośnie, dodać do mąki, wbić jajko i żółtko, sól, ciepłe mleko i roztopioną margarynę. Wszystko dokładnie wyrobić. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Kapustę poszatkować, dusić 10 minut.
Pomidory pokroić w cząstki, lekko przesmażyć. Cebule posiekać, zeszklić na maśle, dodać kapustę, chwilę smażyć. Połączyć z pomidorami, doprawić. Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, wycinać krążki i uformować wyższy brzeg. Do środka nakładać farsz i przekładać na blaszkę. Odstawić do wyrośnięcia.
Piec w nagrzanym do 220oC piekarniku ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium