Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe kukurydzianki"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 365
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 77
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 105
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 365
Składniki
Ciasto: wyrób z łyżeczką soli i ciepłą wodą (ok. szklanki) na gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Farsz: kurczaka przypraw, przesmaż na oleju. Cukinię i paprykę pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj kurczaka i kukurydzę, podduś.
Odlej nadmiar wody. Jajko rozrób z mąką, wlej do kurczaka, połącz, przypraw. Ciasto rozwałkuj, wykrój kwadraty.
Ułóż farsz, uformuj koperty. Posmaruj roztrzepanym białkiem. Piecz 25 min w 180°C.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie