Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić dowolnie, posolić i włożyć do rondelka. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na tłuszczu z dodatkiem słodkiej papryki, po czym dodać do mięsa. Następnie dodać pomidory, podlać lekko wodą, przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby jeszcze raz podlać wodą. Pod koniec gotowania, mąkę wymieszać z wodą i zaciągnąć potrawę, chwilę jeszcze podgotować, posypać natką pietruszki. Tak przygotowany paprykarz super smakuje podany z ryżem.