Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drobiowy bulion z brukselką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Podroby i skrzydełka z kurczaka włóż do wrzącej, osolonej wody i gotuj, aż zmiękną. Marchew, por i brukselkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj je do zupy i gotuj jeszcze przez chwilę. Odcedź wywar i zalej nim zasmażkę przygotowaną z podsmażonej na maśle mąki. Dokładnie wymieszaj całość drucianą miotełką.
Cześć warzyw odłóż, a resztę zmiksuj w zupie i jeszcze chwilę wszystko gotuj. Mięso odejmij od kości, pokrój na mniejsze kawałki i włóż do zupy. Dolej mleko, śmietanę, dopraw solą, gałką muszkatołową i wegetą. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj podgotowane warzywa, podgrzej i podawaj. Możesz udekorować gałązkami tymianku.
Czas przygotowania: 60 minut Poziom: łatwyŹródło: TV14