Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowe szaszłyki"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 274
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4984
Składniki
Mięso oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszaj z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Przygotowaną marynatą zalej mięso i włóż na około 2 godziny do lodówki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę. Umytą cukinię potnij w plasterki. Warzywa i mięso nadziej naprzemiennie na wilgotne patyczki do szaszłyków. Oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia roz łóż szaszłyki i wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 10 minut.
<strong>Czas przygotowania: 40 min Ilość kalorii na 1 porcję: 300 Stopień trudności: łatwe</strong>Źródło: Telemax