Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drobiowa rolada z warzywami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 146
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 190
Składniki
Umyj starannie kurczaka, pozbaw wszystkich kości oraz chrząstek. Płat mięsa rozłóż na desce skórką do spodu. Natrzyj solą, pieprzem i chili w proszku.
Marchewki oczyść, opłucz. Jedną marchewkę pokrój w podłużne słupki, ułóż na płacie mięsa. Zwiń całość jak roladę, obwiąż bawełnianą nicią lub zepnij.
Pozostałe marchewki pokrój w grubsze plasterki. Wrzuć do naczynia żaroodpornego. Dodaj umyty i posiekany por.
Warzywa skrop sokiem z cytryny oraz 1-2 łyżkami oleju. Oprósz solą i pieprzem. Na warzywach ułóż roladę z kurczaka. Całość podlej białym winem i obłóż tymiankiem.
Naczynie wstaw do piekarnika. Piecz roladę w 170 st. ok. 70 min. Po 35 min obróć mięso, dołóż masło. W razie potrzeby podlewaj roladę wodą. Po upieczeniu pokrój ją w plasterki. Podawaj z warzywami. Polej powstałym sosem.
czas ok. 100 min; porcja – 310 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety