Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz zapiekany z makaronem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Ryby skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na 10 minut. Obtocz w mące i usmaż na oleju. Odsącz z tłuszczu. Ugotuj makaron, odsącz.
Ser zetrzyj na tarce, wymieszaj z posiekanym koperkiem.
Naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Ułóż w nim kolejno makaron, ryby, posyp serem z koperkiem. Zalej śmietaną wymieszaną z maggi. Zapiekaj około 20 minut w temp. 180°C.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 5, cena za porcję 3,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie