Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne,lekkie i zdrowe danie na ciepłe dni.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 222
Składniki
Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku.
Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty.
Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jed-nym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut.
Gotowe danie posypać koperkiem.