Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie pieczarkowym"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Filety umyj, osusz, podziel na kawałki (najlepiej na połowy). Natrzyj przyprawą do ryb, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko roztrzep. Ryby obtocz w jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Sos: pieczarki obierz, pokrój. Włóż do rondelka, zalej bulionem, gotuj do miękkości. Zagęść mąką rozmieszaną ze śmietaną, zagotuj. Sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Polej usmażone ryby.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 2. Cena za porcję: 4,70 zł.
Przepis nadesłała Teresa Murowana z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie