Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz w sosie musztardowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Rybę oczyścić, podzielić na porcje, umyć, delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z połowy cytryny, oprószyć solą, pieprzem i ziołami do ryb. Ułożyć w naczyniu do goto- wania na parze, ugotować.
W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, zasmażyć, mieszając, żeby pozbyć się grudek. Podlać ok. 2 szklankami wrzątku, zagotować, dodać musztardę, sól, pieprz. Zabielić śmietaną.
Rybę podawać z sosem i plasterkami cytryny.
Delikatny sos musztardowy to doskonały dodatek nie tylko do białych ryb. Pasuje też do jajek na twardo i podsmażanej kiełbasy.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium