Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w sosie chili"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27493
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1244
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, żółtkiem, łyżką oliwy i mlekiem. Dodaj ubite na sztywno białka. Filet oprósz solą i pieprzem. Zanurz w cieście i usmaż.
Posiekaj strączek chili oraz czosnek. Zrumień na łyżce oliwy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wlej trochę wody, sos sojowy. Gotuj kilka minut. Przypraw octem winnym, solą, pieprzem, ostrą papryką oraz szczyptą cukru pudru.
Gorącym sosem polej ryby. Podaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 280
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV