Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dorsz w płatkach migdałowych"
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 939
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 939
Składniki
Ryby umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny. Nakryj filety i wstaw do lodówki na minimum kwadrans.
Ryby oprósz solą oraz pieprzem. W miseczce roztrzep jajko. Każdą porcję ryby zanurz w jajku, potem w mące, a następnie w płatkach migdałowych.
Rozgrzej olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz kładź dorsza. Smaż, aż będzie rumiany i chrupiący. Ułóż go na liściach sałaty, udekoruj natką.
W ten sam sposób możesz przyrządzić np. pstrąga.
Czas: 60 min. 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV