Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w chrzanie ze śmietaną"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Filety rybne oczyść, opłucz. Zalej wodą z niewielką ilością octu, mocz 10 minut. Ryby osącz z zalewy, osusz, natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem.
Chrzan obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż ryby, posyp chrzanem. Zalej śmietaną, oprósz solą i pieprzem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 3,60 zł.
Przepis przysłał Marcin Prorok z Ropy .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie