Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dorsz pod chrupiącą ziołową kołderką"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5691
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5691
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 270 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób
Filet umyj, osusz, podziel na 4 porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Szybko podsmaż na oliwie po 2 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami i roztopionym masłem i serem. Dopraw do smaku pieprzem. Na każdej porcji ryby rozsmaruj warstwę ziołowej kołderki.
Tak przygotowane fileciki ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj około 6-8 minut, aż wierzch leciutko się przyrumieni. Podawaj z warzywami pokrojonymi w długie słupki, podsmażonymi krótko na oliwie na dużym ogniu. Do takiej rybki pasują również doskonale opiekane ziemniaczki lub klasyczne purée.Źródło: Kobieta i życie