Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy, polecamy! Wciągająca zapiekanka.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 272
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 272
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 421
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Beszamel: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy (dosłownie kilka minut), ciągle mieszając, cienkim strumieniem wlewamy mleko. Kiedy sos zacznie gęstnieć, doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową ( u nas zawsze mnóstwo gałki ). Rybę gotujemy w bulionie krewetkowym, studzimy. Fasolkę obgotowujemy w wodzie z cukrem. Odsączamy. W naczyniu żaroodpornym kładziemy warstwami, połowę ryżu, rybę, fasolkę, połowę beszamelu, drugą połowę ryżu, zalewamy pozostałym beszamelem. Na wierzch ścieramy parmezan. Całość zapiekamy 30-35 min w temp 180°C.