Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowy dżemik z dyni"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2997
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1402
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2997
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1402
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Oczyszczony z pestek miąższ dyni pokrój w kostkę. Wrzuć do dużego garnka o grubym dnie, dolej wodę i duś pod przykryciem na średnim ogniu, do czasu, aż zmięknie. W razie potrzeby odlej nadmiar soku.
Gdy dynia będzie już miękka, zmiksuj ją na papkę.
Na koniec wsyp galaretkę i cukier oraz wlej sok z cytryny. Całość wymieszaj i ugotuj.
Nałóż dżem do słoików, po czym ustaw je do góry dnem. Podawaj z pieczywem.
55 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 120
<strong>Renata Plaskota ze Skierniewic</strong>Źródło: Super TV