Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowe gazpacho"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 751
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6500
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1132
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 751
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6500
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1132
Składniki
Obrać cebulę i ogórki, oczyścić paprykę. Cebulę posiekać, pomidory, ogórki i paprykę pokroić w niezbyt drobną kostkę.
Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą. Sok pomidorowy wymieszać z sokiem z cytryny, octem winnym i 4 łyżkami oliwy, doprawić. Warzywa włożyć do wazy i zalać sokiem pomidorowym. Chłodzić przez co najmniej godzinę.
Na patelni rozgrzać oliwę i lekko przesmażyć kromki chleba. Gazapacho przelać do misek, udekorować listkami oregano, podawać z chlebem.
Gazpacho ma tyle wersji, ile gospodyń jest w Hiszpanii. Nie musisz trzymać się ściśle przepisu, śmiało eksperymentuj z przyprawami.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium