Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dietetyczny omlet ze szpinakiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1660
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1660
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Czosnek drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy szpinak, sól i pieprz. Dusimy pod przykryciem do odparowania wody. Wlewamy jogurt, mieszamy, króciutko gotujemy. Odstawiamy.
Trzepaczką albo widelcem mieszamy jajka ze śmietaną lub z mlekiem, solą i pieprzem. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię, wlewamy masę i smażymy omlet na wolnym ogniu, zagarniając ciasto do środka, aż masa jajeczna się zetnie, ale spód omletu się nie przypali.
Szpinak wykładamy na ciasto, zwijamy w rulon lub składamy na pół. Natychmiast podajemy na przykład z sałatką z pomidorów.
jakości pizzy świadczy ciasto. Musi być lekkie, cienkie i dobrze wypieczone na brzegach. Polecam Państwu taki przepis:Źródło: Rewia