Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki ziemniaczane smażone bez tłuszczu
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Podobnie zrób z cebulą. Najlepiej jeśli posiadasz robot kuchenny i możesz składniki w nim zmiksować, ponieważ tarcie ziemniaków na tarce długo trwa. Mi udało się zmiksować kawałki ziemniaków i cebuli blenderem. Posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odlej wodę z ziemniaków, dodaj jajko, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Placki smaż na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu na małym ogniu. Z ciasta powinno wyjść 20 placków każdy po 25 kcal.