Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy pod wodą, suszymy i rozbijamy na kotlety. Doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem itp. Smarujemy wierzch żurawiną i robimy rolady wokół kawałka sera żółtego. Obtaczamy w mące, jajku, bułce tartej i smażymy na patelni.
Usmażone kurczaki wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy tłuszczem z patelni, dodajemy 2 łyżki wody, na wierzch kładziemy masło z lodówki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni. Smacznego!