Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z indyka ma małą zawartość tłuszczu co sprawia, że jest zdrowszą alternatywą dla kurczaka:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
Pierś podzielić na pięć kawałków, które następnie rozbić na cienkie placuszki. Czosnek posiekać bardzo drobno i podsmażyć na patelni. Posiekać koperek i doprawić pierś solą, pieprzem i papryką po czym położyć na kotlecie czosnek, koperek i masło, wszystko zawinąć podkładając brzegi w stronę środka. Do jajek dodać sól,pieprz i paprykę ostrą, obtoczyć kotlety w tak przygotowanych jajkach i w bułce a następnie podsmażyć na patelni. Całość piecz jeszcze ok. 8 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.