Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Delikatna tarta francuska"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 1/2 szkl. cukru, 1 torebkę cukru waniliowego, 1 jajko oraz masło. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż na 30 minut do lodówki. Rabarbar oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Resztę cukru oraz cukru waniliowego wymieszaj mikserem ze śmietaną, pozostałymi jajkami i proszkiem budyniowym. Formę do tarty posmaruj tłuszczem. Spód i brzegi wylep ciastem. Ponakłuwaj je widelcem, aby nie wybrzuszyło się podczas pieczenia.
Spód tarty posyp tartą bułką, oraz kawałeczkami rabarbaru. Zalej masą śmietanowo-jajeczną. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz ok. 55 minut.Źródło: Tina