Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Delikates z jagnięciną"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 257
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ugnieć je. Dodaj masło, mleko i fetę. Dokładnie wymieszaj.
Mięso podsmaż na oleju, najlepiej partiami, żeby się zrumieniło, a nie poddusiło. Dopraw papryką. Przełóż do miseczki, odstaw.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na tej samej patelni, wsyp tymianek i cukier. Marchewki oczyść, pokrój w kostkę, wrzuć na patelnię, zalej piwem, przykryj i duś 20 minut, aż płyn zredukuje się o połowę. Dodaj mięso i zamrożony groszek. Zmniejsz ogień, duś 5 minut. Przypraw.
Mięso przełóż do żaroodpornego naczynia. Przykryj ziemniakami. Na wierzchu zrób widelcem wzór kratki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 30 minut pod przykryciem. Zdejmij je i piecz, aż wierzch się zrumieni. Podawaj po ok. 15 min, (w tym czasie danie stężeje).Źródło: Naj