Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Danie kremowe z sosem pesto pachnące czosnkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 285
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5439
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 285
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5439
Składniki
Sposób przygotowania: 1. Ryż opłucz na sitku, dokładnie osącz. Cebulkę obierz, posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej masło z łyżką oliwy. Wrzuć cebulkę i ryż. Całość smaż, stale mieszając.
Kiedy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, zalej je winem. Poczekaj, aż ryż je wchłonie. Wtedy dolej połowę bulionu i duś do miękkości. W czasie gotowania dolewaj resztę bulionu.
Czosnek obierz, bazylię opłucz, oderwij listki, trochę odłóż do dekoracji, resztę wrzuć do malaksera. Dodaj czosnek, pestki słonecznika, ser oraz resztę oliwy. Zmiksuj na gładki sos. Przypraw go do smaku solą i pieprzem. Miękki ryż wyłóż na talerze. Polej sosem. Udekoruj odłożonymi listkami bazylii.Źródło: Tina