Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe z kurczakiem, chorizo i serem. Idealnie pasuje do ryżu lub kopytek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 508
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
Kroimy chorizo w półksiężyce. Następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy z oliwek, po czym zdejmujemy z patelni.
Przekrawamy kurczaka wzdłuż, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron, a następnie smażymy na tej samej patelni na której wcześniej było chorizo. Po usmażeniu również zdejmujemy z patelni.
Szalotkę i czosnek kroimy drobno, które następnie podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz wcześniej usmażone chorizo.
Teraz wlewamy passatę pomidorową, a po chwili dolewamy śmietankę. Wszystko dokładnie mieszamy aż sos lekko zgęstnieje. Następnie dodajemy posiekany świeży tymianek oraz ser parmezan.
Kiedy ser się rozpuści, dodajemy kurczaka i dusimy przez 2-3 minuty. Nasze jednogarnkowe danie z chorizo, kurczakiem i serem jest już gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego..