Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 354
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 354
Składniki
Kiełbasę i marchewkę kroimy w plastry, cebulę i ziemniaki w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki a czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę do mocnego zarumienienia. Dodajemy brokuł, cebulę, ziemniaki, marchew i czosnek. Podsmażamy chwilę, po czym wlewamy przecier pomidorowy. Uzupełniamy garnek wodą tak by przykrył zawartość garnka. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw przez około 30 minut.
Po tym czasie dodajemy przyprawy, solimy do smaku. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do potrawki. Dusimy jeszcze przez 5 minut.