Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Daktylowo-imbirowa kaczka"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6649
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1281
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 26
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 122
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6649
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1281
Składniki
Szklankę wina śliwkowego połącz ze szklanką gazowanej wody mineralnej, goździkami, miodem i pokrojonymi w cienkie plastry daktylami. Całość dokładnie wymieszaj.
Piersi kaczki zanurz w marynacie i odstaw do lodówki na 48 godzin. Następnie wyjmij je, a do marynaty dodaj plastry pomarańczy. Całość gotuj na małym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje.
Na patelni rozgrzej masło i usmaż mięso z obu stron na złoty kolor. Chrupiącą kaczkę pokrój w centymetrowe plastry.
Polej gorącym sosem i ozdób kilkoma listkami bazylii. Podawaj z knedlikami.Źródło: Na żywo