Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czysty bulion wielowarzywny"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7237
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7237
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Kalafior oraz brokuły oczyść, podziel na małe różyczki. Łodygę brokułu pokrój w plasterki. Fasolkę oczyść, odetnij końcówki, a strączki pokrój na równe kawałki. Marchewki obierz, opłucz, potnij w plasterki.
Przygotowane warzywa przełóż do garnka. Zalej gorącym bulionem warzywnym (może być z kostki) i gotuj około 20 minut na małym ogniu.
Groszek osącz z zalewy, dodaj do zupy na 5 minut przed końcem gotowania. Jeśli używasz groszku mrożonego, nie musisz go wcześniej rozmrażać.
Pomidory opłucz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki (jeśli chcesz, możesz je wcześniej sparzyć, przelać zimną wodą i obrać ze skórki). Wrzuć do bulionu razem z groszkiem.
Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Udekoruj listkami bazylii.
czas ok. 30 min; porcja – 130 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety