Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z piersi indyka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami. W sam raz na obiad w gronie rodzinnym.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Przygotowujemy marynatę: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, łączymy z sokiem cytryny, olejem, solą, pieprzem i majerankiem.
Filet myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 3 godziny.
Ser feta kruszymy, dodajemy suszone pomidorki, układamy na plastrach mięsa, zwijamy i spinamy wykałaczką. Smarujemy oliwą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Trzy ząbki czosnku obieramy i siekamy i razem z kilkoma pomidorkami. Dodajemy do zrazów, posypujemy niewielką ilością fety. Podlewamy szklanką wody, dodajemy sól i pieprz. Przykrywamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy przez ok. 40 minut. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.