Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czewapcziczi"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 37
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Obie cebule, natkę i czosnek drobno posiekaj (czosnek można też przecisnąć przez praskę).
Włóż wszystko do dużej miski z mięsem, musztardą (łyżka) i razem z przyprawami (z dużą ilością pieprzu, ostrej papryki chili i solą) mieszaj przez kilka minut.
Masę mięsną odstaw do lodówki, najlepiej na kilka godzin, by mięso przeszło aromatem przypraw oraz cebuli i czosnku.
Po tym czasie z mięsa uformuj niewielkie, gładkie wałeczki (można nadziać je na drewniane szpadki, żeby wygodniej było je smażyć lub piec na grillu, ale nie jest to niezbędne).
Czewapcziczi upiecz lub usmaż na patelni do zrumienienia, ale tak, by w środku były soczyste. Przed podaniem ostudź i np. zanurz w wybranym sosie. Posyp uprażonym sezamem i podaj.Źródło: Świat kobiety