Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czeski knedel"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
Mleko podgrzej. 1/4 mleka wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Bułki pokrój w małą kostkę, zrumień na maśle. Jajka roztrzep. Mąkę przesiej, dodaj rozczyn drożdżowy, cukier, jajka, bułki, przypraw. Wlej resztę mleka, wyrób (ciasto powinno być gęste). Odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę posiekaj, przesmaż na maśle. Dodaj do ciasta, wsyp natkę, wyrób. Uformuj dwa wałki, odstaw do wyrośnięcia. Knedle ugotuj na parze (ok. 20 min).
<strong>Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie