Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe dni sprawiają, że nabieramy ochoty na pożywne dania na ciepło. Takie danie znalazłam przeglądając stare notatki. Czerwona kapusta w połączeniu z fasolą to świetna alternatywa na sycący i rozgrzewający posiłek. Może to być samodzielne danie lub dodatek np. do schabowego czy mielonego kotleta. Polecam :)
szeroki rondel, patelnia, szatkownica
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Drugiego dnia zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości.
Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Kapustę poszatkować, włożyć do szerokiego rondla, zalać szklanką wody i dusić. Po 20 minutach dodać paprykę, odsączoną fasolę i dusić na małym ogniu.
W tym czasie rozgrzać na patelni olej i podsmażyć cebulę, dodać mąkę, chwile podsmażać z cebulą mieszając, po czym dodać do kapusty, dobrze, ale delikatnie zamieszać.
Kapustę doprawić solą, szczyptą cukru, sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym.
Danie powinno odpocząć ok. pół godziny, aby smaki się połączyły. Podawać posypane dowolna zielenina lub kiełkami.