Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji. W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Ciasto wyrobić tak jak na pierogi i do powstałej kruszonki wlać 5-6 łyżek wody, zagnieść ciasto i przenieść w chłodne miejsce. W międzyczasie ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce z cebulą, dodać do mięsa, wlać bulion, chrzan, musztardę, przyprawić do smaku, dobrze wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wykrawać dużą szklanką kółka. Nakładać farsz,
zlepiać pierożki, ułożyć na wcześniej przygotowaną blaszkę, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 20 minut. Możemy również usmażyć pierożki na głębokim tłuszczu.