Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowy łosoś z cukinią z grilla"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14408
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14408
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 85
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 227
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Na patelni roztop masło, dodaj skórkę z cytryny i dwie łyżki soku, a także musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Cukinię umyj, odetnij końce i pokrój wzdłuż na cienkie plastry (24 sztuki). Każdy oprósz solą i pieprzem. Mozzarellę pokrój na 12 plastrów.
Dwa plastry cukinii ułóż poprzecznie na sobie, połóż na nich plasterek mozzarelli i listki majeranku oraz szałwii. Składaj pakieciki i spinaj wykałaczkami.
Opiekaj cukinię na grillu po 5 min z każdej strony. Łososia skrop sokiem z cytryny i opiecz na grillu po 4 min z każdej strony. Rybę podawaj na gorąco udekorowaną masłem cytrynowym z pakiecikami z cukinii. Danie wygląda pięknie podane na plastrach cytryny i udekorowane świeżymi ziołami.
Czas przygotowania: 40 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień