Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnący cytryną kurczak w maślanym sosie z odrobiną kurkumy i czosnku świetnie rozgrzewa w zimne i chłodne dni ;-) do tego świeży szpinak i przepyszny makaron w postaci małych,wyglądających jak ryż, ziarenek ;-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 262
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 262
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
oczyszczone,osuszone i rozbite filety z kurczaka nacieramy oliwą z oliwek,oprószamy białym pieprzem,polewamy sokiem z 2 cytryn ,okładamy plasterkami czosnku i dodatkowo oprószamy czosnkiem z młynka,solimy dopiero przed smażeniem-odstawiamy do lodówki na ok godzinę makaron orzo gotujemy al dente ścieramy parmezan jak najdrobniej przygotowujemy 2 patelnie: jedną do filetów,drugą do sosu z orzo
klarujemy masło na sos,dodajemy odrobinę kurkumy,sok z połówki cytryny,starty parmezan,doprawiamy solą i białym pieprzem,delikatnie mieszamy podgrzewając,na koniec wrzucamy kilka sztuk kaparków dla podkręcenia smaku ( trzeba uważać aby nie zagotować sosu ) dodajemy orzo,mieszamy i jeszcze chwilę grzejemy na małym ogniu w tym samym czasie na drugiej patelni smażymy piersi z kurczaka na złoty,piękny kolor
podajemy z listkami świeżego szpinaku z odrobiną oliwy z oliwek i paru kropli soku z cytryny oraz z naszymi ulubionymi kiełkami Smacznego ;-)