Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i ekstrawaganckie w smaku na każdą okazję, kotlety saute z osobna zaskoczą każdego oryginalnym smakiem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy smalec. Wkładamy pokrojony na plasterki czosnek i zioła. Podsmażamy, aż czosnek zacznie się lekko rumienić, a smalec nabierze aromatu ziół. Czosnek i zioła wyjmujemy. Na patelnię wkładamy kotlety. Smażymy po 2-4 minut z każdej strony. Wykładamy z patelni.
Wkładamy do patelni pokrojone w cząstki gruszki i zrumieniamy je. Następnie wkładamy do gruszek kotlety i smażymy do miękkości mięsa. Gruszki i mięso wyjmujemy i trzymamy w cieple. Na tę samą patelnię wlewamy cydr i gotujemy na dużym ogniu, aż połowa płynu odparuje. Tak samo postępujemy z bulionem. Dodajemy zimne masło do zagęszczenia sosu, mieszamy, podgrzewamy. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i gruszki wykładamy do sosu i chwilę podgrzewamy. Wykładamy na talerze, plewamy sosem i podajemy z ulubionymi dodatkami.