Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i inne:) W oryginalnym przepisie używa się parówek lub niemieckich kiełbasek wieprzowych ale nam smakuje bardziej wersja z dobrą polską kiełbasą typu zwyczajna albo podwawelska (przynajmniej w Krakowie:). Ale można też zrobić z parówkami. Krótko mówiąc: co komu lepiej smakuje...
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1719
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1719
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju uważając aby nie przypalić. Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i przesmażamy to wszystko razem. Następnie dolewamy wodę, dodajemy curry, paprykę, pieprz i dusimy aż zredukujemy ilość sosu do ok. połowy.
Następnie dodajemy ketchup i jeszcze dusimy przez jakiś czas. Sos zacznie gęstnieć i jakby "oblepiać" kawałki kiełbasy. Dodać na koniec cukier do smaku ale ostrożnie, bo nie ma to mieć zdecydowanie słodkiego smaku. No i z sola tez ostrożnie w zależności od tego, jak słonej kiełbasy użyjemy.