Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Curry z kurczaka w pomidorach"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1649
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1649
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Czosnek oraz imbir obierz, posiekaj. Kolendrę opłucz, 1/2 drobniutko pokrój. Rozdrobnione wymieszaj z 6 łyżkami oleju, połową jogurtu oraz odrobiną mielonej papryczki chili i przyprawą do kurczaka (do smaku). Filety opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na noc w chłodne miejsce.
Następnego dnia przełóż do żaroodpornej formy. Piecz 45 minut w temperaturze 200 st. Banany rozgnieć, wymieszaj z 6 łyżkami oleju, resztą jogurtu i rozgniecionymi pomidorami. Gotuj 8–10 minut. Wymieszaj z ciecierzycą.
Przypraw do smaku solą oraz chili. Do sosu włóż upieczone kawałki kurczaka. Mocno razem podgrzej. Posyp listkami pozostałej kolendry.Źródło: Tina