Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie kruche brokuły w aromatycznych przyprawach i soczysty kurczak.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Piersi kurczaka i papryki pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek i imbir zetrzeć na tarce. Brokuł podzielić na średniej wielkości różyczki. Kawałki piersi krótko przesmażyć, na połowie oleju, zdjąć z patelni. Na reszcie oleju krótko podsmażyć cebulę, dodać paprykę, czosnek z imbirem, koncentrat i przyprawy. Wszystko przemieszać, dodać mleko kokosowe, zmniejszyć płomień, przykryć i dusić ok. 10 minut. Potem dodać brokuł, mięso, przemieszać i dusić jeszcze ok. 5 minut. Można doprawić sokiem z limonki. Podawać z ryżem, całość posypać dymką.