Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Curry wołowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Oczyść wołowinę i pokrój na małe kawałki. Rozgrzej olej na głębokiej patelni i szybko obsmaż mięso. Następnie wyłóż je na talerz.
Oczyść papryczkę chili, obierz ząbki czosnku i imbir.
Papryczkę chili z czosnkiem pokrój w drobne kawałki, a imbir zetrzyj na tarce.
Podsmaż papryczkę, czosnek i imbir w sosie ze smażenia mięsa. Dodaj kumin, przekrojoną wzdłuż laskę cynamonu i włóż na patelnię mięso.
Podlej mlekiem kokosowym i małą ilością wody oraz pokrop sosem sojowym. Powoli duś mięso pod przykryciem.
Oczyszczone papryki i cebulki pokrój drobno, dodaj do miękkiego mięsa. Dodaj orzechy i podgotuj.
Wmieszaj posiekaną drobno kolendrę, dopraw sosem sojowym i sokiem z limonki. Podawaj z długim ryżem.
Czas przygotowania: 75 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień