Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Curry po tajsku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8739
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8739
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 451
Składniki
Kurczaka umyj, pokrój, obsmaż na oleju i odstaw. Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną cebulę, paprykę, imbir, zmiażdżony czosnek.
Po chwili dodaj kmin, kolendrę, pastę z trawy cytrynowej i pastę curry. Wymieszaj i wrzuć z kurczakiem do garnka. Wlej mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu. Po 10 min od zagotowania wrzuć groszek i gotuj kolejne 15 min, aż zmięknie. Posyp świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem jaśminowym.Źródło: Świat kobiety