Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę humoru (i na szybki obiad, kolację, przekąskę...) proponuję dzisiaj placki z cukinii. Są po prostu przepyszne! Wypróbujcie sami! :-)
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 911
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 113
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 911
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 113
Składniki
Cukinię myjemy, obcinamy końcówki, ścieramy na tarce o grubych oczkach, delikatnie solimy i odstawiamy na co najmniej 10 minut.
Cukinię dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do niej mąkę, 2 łyżki śmietany, pieprz i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
W małym naczyniu mieszamy majonez z 1 łyżką śmietany i przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku. Dokładnie mieszamy. Placuszki podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.