Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna cukinia faszerowana kaszą pęczak, fasolką szparagową, pomidorem i serem mozzarella. Polecam.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu. Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki. Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy. Cukinię kroimy wzdłuż na pół. Wykładamy farsz połówki cukini. Układamy plasterki sera. Pieczemy 30-35 minut. Smacznego ;)