Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na zimno jak i na gorąco!!
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Szpinak dusimy na maśle i dodajemy czosnek oraz ser feta. Do smaku doprawiamy przyprawami (wg uznania).
W między czasie przygotowujemy ciasto. Na stolnicy rozkładamy ściereczkę i na niej układamy pierwsza warstwę ciasta. Pędzelkiem smarujemy ciasto wodą z oliwą następnie nakładamy kolejny arkusz i znów smarujemy pędzelkiem. Kiedy zrobimy tak z całym ciastem na ostatniej warstwie nakładamy gotowy farsz i rozsmarowujemy go na całości.
Ciasto przy pomocy ściereczki zwijamy jak roladę i wkładamy do foremki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. 10 min przed końcem pieczenie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem dla lepszego zarumienienia się ciasta.