Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciatso francuskie z kurczakiem, groszkiem i fasolą"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 558
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 558
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 67
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85713
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość pół cm. Szklanką wytnij 18 kółek. Z 12 z nich wytnij krążki o śr. 5-6 cm. Powstałe pierścienie posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem.
Na krążkach ciasta ułóż po 2 pierścienie tak, by strona posmarowana żółtkami dotykała suchego ciasta. Delikatnie dociśnij. Foremki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj pozo- stałym żółtkiem. Piecz około 15 minut w temp. 190°C.
Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Zielony groszek i czerwoną fasolę osącz. Dodaj do kurczaka razem ze śmietaną, majonezem i szczypiorkiem.
Wymie szaj, przypraw. Napełnij gorące koszyczki, podaj od razu.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie