Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z ryżem i bekonem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Składniki
Rozgrzej oliwę na średniej patelni. Usmaż na niej pokrojone w kostkę plastry bekonu, posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Trzymaj na ogniu przez 3-4 minuty, aż lekko się zezłocą. Dodaj szałwię i smaż jeszcze 2 minuty. Zdejmij z ognia i polej łyżką miodu.
Wymieszaj w dużej misce ugotowany ryż, bekon z przyprawami, startą mozzarellę i dwa lekko roztrzepane jajka.
Dopraw do smaku.
Przełóż masę do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i mocno dociśnij. Piecz tort w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C przez 25-30 minut. Przed podaniem połóż na wierzchu rukolę.Źródło: Olivia