Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto serowe z oliwkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 955
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20967
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 955
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20967
Składniki
Ser brie przekrój na pół w poziomie. Do miski włóż ser kozi, jajka, oliwki, orzechy włoskie, morele i połowę zieleniny. Dopraw solą, pieprzem i delikatnie wszystko wymieszaj.
Posmaruj grubą warstwą masy koziej dolną warstwę brie i przykryj warstwą wierzchnią. Udekoruj rant „ciasta” resztą posiekanej zieleniny, a wierzch posyp prażonymi orzeszkami piniowymi.
Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzło. Podawaj ze świeżą bagietką lub chlebem korzennym.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14