Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na jesień. Można podawać na gorącom ale smakuje również na zimno. Polecam również smakoszom pizzy:)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, jeżeli ktoś nie lubi kminku może go pominąć, aczkolwiek polecam:) Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę.
Cebulę kroimy w krążki ( polecam założyć maskę do nurkowania i obędzie się bez płaczu:)). Boczek kroimy w paski i podsmażamy na oleju, dodajemy cebulę, którą należy bardzo delikatnie zeszklić, nie dopuścić by była zbyt miękka. Używam wędzonego boczku, który jest słony, więc farszu nie solę, ale należy go spróbować i decyzja należy do was.
Brytfannę (ja używam tej dołączonej do pieca) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto (należy pamiętać, że ciasto trochę urośnie dlatego nie wykładać po brzegi bo wykipi- sprawdziłam:)). Na ciasto wykładamy farsz. Pozostałe białka + jajka rozmieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowana mieszanką polewać farsz. Ciasto wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok 50 min. Rozkosz podniebienia gwarantowana:) Smacznego!